duminică, 24 octombrie 2010

Marek Czarnecki

Ieri si azi am fost la workshop-ul de fotografie de produs si fotografie comerciala , organizat de 4K si avandu-l ca invitat pe Marek Czarnecki. Acesta foloseste lumina continua produsa de DEDOLIGHT. Ce este special la acesta lumina ? Sunt multe de spus.
In primul rand faptul ca la un 1W se obtin 40lm fata de modul clasic in care per 1W se obtin 25lm. Ca urmare becurile folosite de DEDO sunt aproximativ de 2 ori mai puternice la aceeasi putere.
In al doilea rand precizia acestora de a trimite lumina indiferent daca e flood sau spot, datorita obiectivelor cu care aceste sunt dotate. Da , in fata reflectorului propriu zis se pot atasa diverse obiective care concentreaza lumina, cu precizie, exact spre locul unde vrei sa o asezi.
Mai multe amanunte mult mai tehnice le puteti obtine citind despe DEDOLIGHT pe net.
Mai jos, cateva franturi despre cum a fost si ce a fost.

Marek Czarnecki este cel mustata si chelie din fata lui Luca.


Luminarea farurilor, a rotilor si a cockpit-ului unei masinute de jucarie, astfel incat sa para reale


Adaugare ceataIluminare sforii cu 2 lumini (verde si rosu) a cuiului cu 2 lumini (verde si albastru ) si trasarea unei fante in lemn cu ajutorul unei lumini albe. Pentru fond s-a folosit un gobo care imita frunzisul padurii. Din pacate , datorita unei iluminari suplimentare (geam deschis)lumina rosie nu prea se vede.

Pozitia celor 2 reflectoare DEDO , pentru iluminarea lentilei cameramanului, respectiv a ecranului LCD al acestuia.Portret cu 2 surse de lumini. Una pentru iluminarea personajului si una pentru iluminarea interiorului cutiei.

Aici se observa de unde provine a 2 a sursa de lumina

Alt portret