luni, 1 martie 2010

Sa incepem !

Fac o retrospectiva a ultimilor mele 5 luni si-mi dau seama cat de departe sunt de acela care a inceput cursul de fotografie. Ma uitam la fotografiile superbe ale colegilor mei si rasunau in cap, obsesiv, vocile lectorilor: " Cand faci o fotografie te uiti sus-jos, stanga-dreapta" "Pune-o sa stea cu barbia mai in jos" "Strangeti scaunele !""Intrebari ?" " Nu esti in axul optic, de ce faci fotografie? Stai la rand !" "Nu comunicati cu subiectul, nu va aud cum comunicati cu subiectul !" "Intrebari ?"
"Intrebari ?" "Negrul ala e cam spanchiu!" "Nu vad detalii in negru, o sa va iasa fotografia o mare pata neagra" "Nu cunoasteti setarile aparatului. Nu pot sa cred ca nu cunoasteti setarile aparatului !""Intrebari?""Mii de scuze!". Ma uit inapoi in timp si vad cat am castigat, cat am invatat. Acest lucru n-ar fi fost posibil fara transpiratia si aburii lui Feri, fara scoala, explicatiile, paraexplicatiile, calmul, observatiile, sugestiile, fara dojana lui Dinu Lazar, fara munca de teren a lui Radu care a arat parcurile si a inghetat pe patinoare pentru fotoreportajele noastre, fara Catalin cu raspunsurile la fotografia de eveniment si de obiect dar si macrofotografie, fara lectiile de Photoshop si Lightroom indesate pe gat de Luca care nu cred ca mai poate privi in ecran, dupa zecile de ore de editare stranse intr-o saptamana. M-am bucurat de acest curs ca un copil, am avut fericirea de a avea mai multi lectori de la care sper ca am strans tot ce e mai bun. Pentru toate acestea multumesc echipei de lectori si ma inclin.
Acum nu mai ramane decat sa pornim pe drumul nostru, cu rucsacul de cunostinte in carca si aparatul de fotografiat in mana. Acum e randul nostru.
Sa incepem!

3 comentarii: