miercuri, 14 aprilie 2010

Misterele Bucurestilor

In pagina de azi Bateria 9-10 dintre Forturile Leurdeni si Catelu.
Un mic istoric: Constructia forturilor ( initial 36 la numar) a inceput de pe vremea lui Carol I cu destinatia de aparare a "Bucurescilor". Constul constructiei acestora a fost de 111,5 milioane lei in aur. Constructia centurii de forturi si baterii a orasului a fost proiectata si executata sub conducerea inginerului belgian Henri Alexis Brialmont, ulterior de Berindei. Astazi mai regasim in ruina doar 17 dintre ele. Intre acestea au fost construite bateriile de tunuri care au fost numerotate functie de forturile intre care se aflau. Ca idee, centura de forturi din jurul Amsterdamului este trecuta in Lista Patrimoniului Cultural, dar asta e in alta tara unde se mananca alta mancare de peste.
Mai multe detalii aici sau aici

4 comentarii:

  1. frumos... parca mi-e cunoscuta locatia :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc man, pai da...e acolo unde am facut la dreapta, apoi la stanga, apoi la dreapta...stii tu

    RăspundețiȘtergere
  3. a doua fotografie mi se pare foarte buna! te face sa te intorci in timp... prima - iti vine sa blestemi - si ultima, sa te intrebi cine se ascunde dupa teleu' :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ultima fotografie... parca e un soldat gata sa impuste pe cineva... daca te uiti mai bine vezi ca de fapt e un aparat foto... cu "tele" faine fotografii.

    RăspundețiȘtergere